Banankage med chokolade og hindbær

CLICK HERE FOR THE ENGLISH VERSION

Hindbær og banan smager utroligt godt sammen.

Hindbærrene giver banankagen et frisk og syrligt twist og gør også kagen til et smukt syn.

Blød og lækker konsistens. Nam.

a2

Banankage med chokolade og hindbær

Opskrift:

Ca. 220 gram banan (2-3 bananer)
90 gram yoghurt eller lign.
2 æg
1 tsk citronskal (kan undlades)
1,5 tsk vaniljesukker
180 gram hvedemel
170 gram sukker
1,25-1,5 tsk bagepulver
Knivspids salt
140 gram BLØDT smør

Ekstra/fyld:
25-50 gram mandler/nødder
100 gram chokolade (jeg brugte Marabou Daim)
100 gram frosne bær (jeg brugte hindbær)

Sådan gør du:

1. Tag smør ud i god tid, så det kan nå at blive blødt
2. Ovnen tændes: 175-180 grader, almindelig ovn
3. Bananer blendes eller moses sammen med yoghurt
4. Tilsæt æg, citronskal og vaniljesukker, og pisk det til en ensartet blanding
5. I en ny stor skål: Si mel og bagepulver sammen og tilsæt bland det med sukker og salt. Rør det godt rundt.
6. Smør tilsættes. Banan-blandingen tilsættes lidt ad gangen. Det piskes til en ensartet blanding.
7. Mandler/nødder og chokolade vendes i dejen
8. Dejen fordeles i en rugbrødsform
9. De frosne hindbær presses ned i dejen
10. Bages i ca. 40-50 min – hold øje med den

a1

IMG_1716

a3

Leave a Reply