Bananmuffins med solbær

The recipe in English : CLICK HERE or go to the bottom of this post

Lækre, kompakte, usunde bananmuffins som nemt kan spises uden glasur eller frosting, fordi de er SÅ delikate!

Solbærrenes farve gør dem rigtig flotte samtidig med at bærrene giver en frisk smag

Og man kan helt sikkert eksperimentere med andre bær også;
blåbær, hindbær, jordbær, you name it…

Haps haps haps

muffins

 Bananmuffins med solbær  – opskrift  (15 stk):

140 gram BLØDT smør

Ca. 220 gram banan (2-3 bananer)

90 gram yoghurt eller lign.

2 æg

1 tsk citronskal (kan undlades)

1,5 tsk vaniljesukker

25 gram Maizena majsstivelse

155 gram hvedemel

170 gram sukker

1,25-1,5 tsk bagepulver

Knivspids salt

Ekstra/fyld: Frosne bær (jeg brugte solbær)


Sådan gør du:

1. Tag smør ud i god tid, så det kan nå at blive blødt

2. Ovnen tændes: 175-180 grader, almindelig ovn

3. I en skål (medium): Bananer blendes eller moses sammen med yoghurt.

4. Tilsæt æg, citronskal og vaniljesukker, og pisk det til en ensartet blanding

5. I en anden større skål: Si mel,  Maizena majsstivelse og bagepulver sammen og tilsæt sukker og salt.
Rør det godt rundt.

6. Smør tilsættes mel-blandingen.

7. Banan-blandingen tilsættes lidt ad gangen. Det hele piskes med elpisker til en ensartet blanding.

8. Dejen fordeles i 15 muffinsforme (cirka)

9. Lidt frosne bær presses ned i hver muffinform

10. Bages i ca. 20 min – hold øje med dem

11. Afkøles på rist

muffins

muffins

English version – Banana muffins with blackcurrant:

banana muffins with blackcurrant

Leave a Reply