BROWNIE: Mælkechokoladebrownie med Daim og dulce de leche

Dette er en virkelig lækker brownie lavet på mælkechokolade toppet med den cremede, karamel “dulce de leche” (som er lavet på kondenseret mælk) og lækker, mørk chokoladeganache samt knasende Daim-stykker. Det er den perfekte kombination. Du skal starte med at lave denne lækkerbisken mindst 2 dage inden, den skal serveres. Lav dulce de leche inden du laver brownie. Dulce de leche’n skal være helt kold inden den bruges, og dulce de leche’n kan derfor med fordel laves dagen før brownien laves eller flere dage før. Brownie og Daim-dulce-topping bør laves dagen inden den skal serveres, da det hele skal køle af.

Jeg har opdelt opskriften i 3 dele: 1. Dulce de leche, 2. mælkechokoladebrownie og 3. topping
Jeg lavede dulce de leche den første dag, brownien den næste dag, topping den tredje dag – og så skær jeg den ud og serverede den på den fjerde dag. Denne lækkerbisken er også velegnet til fryseren, således at du altid har en lækker dessert klar.

Mælkechokolade brownie daim dulce de leche karamel opskrift (2)

 

Dulce de leche – opskrift:

Ingredienser:

1 dåse kondenseret mælk
God tid (3,5-4 timer)

Sådan gør du:

Hæld masser vand i en gryde. Varm vandet op til kogepunktet. Fjern papiret fra dåsen og læg dåsen i det kogende vand. Lad det koge i 3,5-4 timer. Sørg for at al vandet ikke fordamper. Hæld evt. mere vand i undervejs. Tag dåsen op og lad den køle lidt af. Sæt den i køleskabet. Du skal kun bruge 140 gram af dulce de leche’n. Brug resten af dulce de leche’n på pandekager, brød, i kager, desserter eller lignede!

Brownie: mælkechokoladebrownie – opskrift

Ingredienser:

120 g mælkechokolade, grofthakket
100 g smør, saltet
1 æg
2 æggeblommer
170 g brun farin
30 g hvedemel
50 gram mælkechokolade, grofthakket
50 gram mørk chokolade, grofthakket

Sådan gør du:

Tænd ovnen på 180 grader
Smelt smør i et vandbad
Tilsæt 120 gram mælkechokolade, grofthakket, til smørret og lad det smelte under omrøring
I en røreskål: bland æg, æggeblommer og brun farin til en homogen blanding med et piskeris (du skal ikke bruge elpisker)
Tilsæt smør-chokolade-blandingen og rør det rundt
Vend melet i dejen med en dejskraber og vend til sidst den resterende chokolade i med en dejskraber
Hæld dejen i en brødform beklædt med bagepapir og bag kagen i ca. 25-27 min ved 180 grader
Lad kagen blive køleskabskold inden toppingen laves

Topping med dulce de leche og Daim – opskrift
Ingredienser:
140 gram dulce de leche
80 gram mørk chokolade
65 gram smør
80 gram Daim chokolade, grofthakket

Sådan gør du:
Fordel 140 gram dulce de leche udover kagen
I et vandbad: smelt smør. Tilsæt chokolade til smørret og lad det smelte under omrøring
Fordel chokolade-smør-blandingen ud over kagen
Fordel til sidst den grofthakkede Daim og lad kagen køle af
Server kagen i stykker sammen med friske bær.

Mælkechokolade brownie daim dulce de leche karamel opskrift (8) Mælkechokolade brownie daim dulce de leche karamel opskrift (7) Mælkechokolade brownie daim dulce de leche karamel opskrift (6) Mælkechokolade brownie daim dulce de leche karamel opskrift (9) Mælkechokolade brownie daim dulce de leche karamel opskrift (3)

Leave a Reply