Chocolate Chip Cookies

Den perfekte opskrift på lækre, bløde, chewy Chocolate Chip Cookies!

Vær opmærksom på at dejen skal stå på køl inden bagning.

Derfor: Lav dejen i god tid – gerne dagen før du skal bruge dem

cookies (6)

Chocolate Chip Cookies – opskrift
Ingredienser – ca. 30 stk:
220 gram hvedemel
20 gram maizena majsstivelse
0,5 tsk natron
0,75 tsk bagepulver
1 tsk vaniljeekstrakt
0,75 tsk salt
150 gram blødt smør (stuetemperatur)
125 gram brun farin
100 gram sukker
1 æg
200 gram grofthakket chokolade eller chocolate chips

Sådan gør du:

Si mel, majsstivelse, natron, bagepulver og vaniljesukker sammen i en skål. Tilsæt salt.

I en anden skål: Smør, brun farin og sukker blandes med el-pisker.

Tilsæt æg og pisk.

Tilsæt derefter de tørre ingredienser lidt ad gangen.

Tilsæt til sidst tilsættes chokolade.

Lav 30-35 kugler af dejen (du kan også gemme hele dejen i skålen og lave kuglerne inden bagning)

Læg kuglerne i en plastikboks og sæt dem i køleskabet

Dej-kuglerne skal stå i køleskabet i mindst 2 timer (jo længere jo bedre – de kan sagtens stå natten over)

Bagning:

Tænd ovnen: 170 grader (normal ovn). Fordel dej-kugler på bagepapir på en bageplade.

Derefter har du 2 valgmuligheder:

1. Bag dine cookies i 8-10, hvis du ønsker at de skal være bløde OG hvis du ønsker at spise dem med det samme. De bløde cookies er bedst varme og når de lige blevet bagt.

ELLER

2. Bag dine cookies 12-15 minutter. Disse cookies egner sig til at blive opbevaret i køleskabet. Afkøl dem på en bagerist efter bagning og læg de sprøde cookies i en lukket boks i køleskabet. Server dem efter 2-3 dages afkøling og oplev glæden ved lækre, kolde cookies som har fået en formidabel konsistens i køleskabets kulde!

cookies (7) cookies (5) cookies (4)

Leave a Reply