Cookie Dough Chokoladekage

Blandingen af den tunge chokoladekage, den søde cookie dough fyldt med chokolade og den luftige frosting er helt fantastisk.

PRØV DEN!

Frosting og fondant (især fondant) kan udelades.

IMG_7730

Opskrift:  1 x chokoladekage + 1 x cookiedough + 1 x fondant + 1 x frosting

Chokoladekage

  • 140 gram mel
  • 210 gram sukker
  • 40 gram kakao
  • 1,75 tsk. bagepulver
  • 0,25 tsk. salt
  • 1,2 dl mælk
  • 0,6 dl vegetabilsk olie eller smeltet smør
  • 1 æg
  • 1 tsk. vaniljesukker
  •  1,8 dl kogende vand (evt. kaffe)

Sådan gør du:

  1. Ovnen tændes: 180 grader
  2. En springform (ca. 22 cm) klargøres: bagepapir i bunden, smør på bagepapir og sider og til sidst sigtes mel ud over springformens bund og sider.
  3.  I en skål blandes mel, sukker, kakao, bagepulver og salt til en ensartet blanding
  4. Tilsæt mælk, olie/smeltet smør, æg og vanijlesukker
  5. Pisk med mellem-hastighed indtil blandingen er ensartet.
  6. Pisk med lav hastighed og tilsæt den kogende vand
  7. Pisk derefter med høj hastighed i et minut.
  8. Hæld dejen i springformen
  9. Bag kagen i 30-35 minutes. Test den med en tandstik eller gaffel.
  10. Lad kagen køle i 10 minutter, inden springformen åbnes.
  11. Når kagen har stuetemperatur, flækkes den.

Chocolate Chip Cookie Dough

115 gram smør, stuetemperatur

  • 80 gram sukker
  • 55 gram brun farin
  • 0,5 tsk vaniljesukker
  • 0,4 dl mælk
  • 175 gram mel
  • 0,25 tsk salt
  • 90-100 gram chokoladestykker / grofthakket chokolade

Sådan gør du:

  1. Pisk smør, sukker og brun farin
  2. Tilsæt vaniljesukker og mælk, og pisk det til en ensartet masse.
  3. Tilsæt mel og salt lidt ad gangen. Pisk det til en blød og ensartet masse.
  4. Rør chokoladen i blandingen med en ske
  5. Slik skeen ren, nam
  6. Cookie Dough’en fordeles imellem de to kagelag

IMG_7688IMG_7693

Fondant

  • 10 stk store marshmallows/skumfiduser
  • 1 spsk vand
  • 160 g flormelis
  • 40 gram kakao
  • 0,5 spsk smagsneutral olie  (f.eks. Vindruekerneolie)

Sådan gør du:

  1. Marshmallows/skumfiduser skæres i stykker og kommes i en skål som kan tåle mikrobølgeovn
  2. Olien hældes over skumfiduserne. De 2 spsk vand hældes i skålen.
  3. Varm i mikroovn – 4×20 sek eller indtil det er blødt, puffet og smeltet
  4. Flormelis og kakao tilsættes (lidt ad gangen) og blandingen røres
  5. Rulles ud på et bord/skærebræt drysset med flormelis/kakao.
  6. En cirkel med en diameter på ca. 22 cm laves og placeres på toppen af kagen

Frosting

  • 200 gram neutral flødeost
  • 50 gram usaltet smør, blødt
  • 0,5 tsk vaniljesukker
  • 115 gram flormelis

Sådan gør du:

  1. Pisk flødeost og smør sammen
  2. Tilsæt vaniljesukker og pisk
  3. Tilsæt flormelis lidt af gangen
  4. Lad frostingen køle i køleskab i ca. 20 min. inden brug
  5. Pynt kagens sider med frostingIMG_7721

Leave a Reply