Den perfekte gulerodskage


En perfekt gulerodskage? Yes. Den her gulerodskage smager så godt, at man er nødt til at tage 4 portioner. Ja, det gjorde jeg. Don’t judge.

Den perfekte gulerodskage – opskrift

Ingredienser:

300 gram smør
300 gram brun farin
3 æg
3 æggeblommer (ca. 60 gram)
260 gram hvedemel
25 gram Maizena majsstivelse
3 tsk kanel
1 knivspids stødt nelliker (kan udelades)
1 knivspids salt
2,5 tsk bagepulver
350 gram gulerod, fint revet

Cream cheese frosting:
145 gram smør
240 gram naturel flødeost
180 gram flormelis

Bageform: kvadratisk form, 25x25cm, eller lignende

Sådan gør du:

I en skål: Rør smør, brun farin, æg og æggeblommer sammen med en elpisker ved lav hastighed.
I en anden skål: Si og bland mel, majsstivelse, kanel og bagepulver
Bland det hele sammen i én skål og rør det sammen med elpisker.
Rør til sidst revet gulerod i dejen.
Fordel dejen i en bageform (jeg brugte en kvadratisk form 25x25cm) og bag kagen ved 175 grader i ca. 35-40 minutter

Cream cheese frosting:

Pisk smør og cream cheese sammen med en elpisker. Tilsæt flormelis og pisk det til en lækker frosting.

Pynt den afkølede kage med frosting

Den perfekte gulerodskage (6) Den perfekte gulerodskage (7) Den perfekte gulerodskage (5)

Leave a Reply