Langtidshævet grydebrød med surdej

Et fantastisk, æltefrit brød som er nemt at lave

Dejen laves om aftenen uden røremaskine og bages næste morgen- nemt og hurtigt!

Støbejernsgryden giver en sprød, lækker skorpe og et flot, rustikt look. Den specielle bagemetode giver også brødet en skøn og unik konsistens

Det perfekte brød til morgenmad fordi det kan bages så snart gryden er varm og ovnen er klargrydebrød langtidshævet surdej opskrift (6)

Langtidshævet grydebrød – opskrift

Ingredienser – 1 grydebrød:

5 dl vand

1 stk. gær på størrelse med en ært

2 tsk salt

1 dl surdej

Ca. 2 spsk flydende honning

100 gram fuldkornsmel, fuldkorns-ølandshvedemel eller anden fuldkornsmel

200 gram grahamsmel

400 gram hvedemel

Ekstra: lidt olie + evt. hvedemel og/eller havregryn til at drysse ovenpå


Sådan gør du:

Om aftenen:

Bland surdej, vand, salt, gær og honning i en skål

Tilsæt først fuldkornsmel og grahamsmel lidt ad gangen og rør til en ensartet masse.

Tilsæt så hvedemel lidt ad gangen under konstant omrøring – du behøver ikke at bruge røremaskine
Hæld evt. lidt olie over dejen inden den overdækkes

Dæk skålen med husholdningsfilm/folie eller lign.

Lad skålen stå på køkkenbordet i stuetemperatur natten over

Næste morgen:

En støbejernsgryde med låg stilles i ovnen og ovnen tændes ovnen på 250 grader (varmluft)

Jeg bruger en rund Pyrex støbejernsgryde (3,6 liter)

Undlad at røre rundt i dejen!

Når ovnen er klar: dejen vendes forsigtigt ned i den varme gryde og mel/havregryn drysses eventuelt ovenpå

Brødet bages med låg på i ca. 30 minutter

Derefter tages låget af og brødet bages i gryden i ca. 2-5 minutter på 230 grader

Brødet vendes ud af gryden lige efter bagning og afkøles på en bagerist

grydebrød langtidshævet surdej opskrift (2) grydebrød langtidshævet surdej opskrift (3) grydebrød langtidshævet surdej opskrift (5) grydebrød langtidshævet surdej opskrift (7) grydebrød langtidshævet surdej opskrift (8) grydebrød langtidshævet surdej opskrift (1)

Leave a Reply