Gulerodsboller (med surdej)

Opskrift – Koldhævede gulerodsboller (med surdej)

Ingredienser – ca. 25 boller:

1000 gram vand, koldt
10 gram gær
0,75 dl surdej
200 gram gulerod, revet (ca. 3 gulerødder)
150 gram solsikkekerner
1100 gram hvedemel
300 gram ølandshvedemel (eller mere hvedemel)
100 gram havregryn
25 gram salt
75 gram olie

Sådan gør du:

DAG 1

Rør gæren ud i vandet.
Tilsæt surdej, gulerod og solsikkekerner. Bland det sammen.
Tilsæt mel og havregryn. Ælt dejen. Lad evt. dejen hvile i ca. 30 minutter
Tilsæt salt og ælt dejen igen. Tilsæt olie imens dejen æltes.
Hæl dejen i et stort firkantet fad. Overdæk fadet og stil fadet på køl natten over.

DAG 2

Tænd ovnen: 220 grader
Hæld dejen ud på et meldrysset køkkenbord.
Skær dejen ud til boller (ca. 110 gram dej pr. bolle)
Sæt bollerne på en bagepapir på en bageplade
Bollerne bages i ca. 22-23 minutter

gulerodsboller med surdej (3) gulerodsboller med surdej (2) gulerodsboller med surdej (1) gulerodsboller med surdej (4)

Leave a Reply