Kanelsnegle med æble og streusel

Jeg har lavet disse lækre kanelsnegle med efterårsæbler fra egen have.

Streusel er en “crumble”-topping som hovedsagligt består af mel, smør og sukker. Streusel kan bruges på toppen af ​​boller, brød, tærter og kager (f.eks kanelsnegle, wuhu).

Jeg har valgt at bruge brunfarin i stedet for normal sukker og som smagsstof til min streusel har jeg valgt at tilføje kanel – det er jo kanelsnegle!

Kanelsnegle med æble og streusel-topping – opskrift

Ingredienser – ca. 20 stk:

Dej:

25 gram gær

2 æg

1 tsk vaniljesukker eller korn fra en halv vaniljestang

1 spsk. stødt kanel

0,5 spsk. stødt kardemomme

60 g. sukker

1,5  dl. mælk

0,25 spsk. salt

100 g. blødt smør

475 gram hvedemel

Kanel-æble-fyld:

140 gram blødt smør

110 gram sukker

1 spsk. kanel

1-2 æble – skrællet, halveret, kernehuset fjernet og skåret i tynde skiver (125-200 gram)

Streusel-topping:

80 g brunfarin

35 gram mel

2 tsk kanel

50 gram blødt smør

Sådan gør du:

Dej:

  • Gæren smuldres i en skål
  • Tilsæt æg, vanilje, kanel, kardemomme og sukker
  • Lun mælken i gryden og tilsæt salt i mælken
  • Hæld mælk og salt ned i skålen med de andre ingredienser
  • Tilsæt smørret
  • Tilsæt melet lidt af gangen. Ælt dejen.
  • Lad dejen hvile på et meldrysset køkkenbord med et klæde over i ca. 20 minutter

Kanel-æble-fyld:

  • Bland smør, sukker og kanel med elpisker
  • Klargør mindst 125 gram æble som beskrevet
  • Rul derefter dejen ud (ca. 35×50) – undgå at bruge for meget mel
  • Fordel kanel-fyldet på dejen og fordel derefter æble-skiverne ovenpå
  • Rul det hele sammen til en roulade og lad den stå overdækket i køleskabet i ca. 30 minutter

Streusel-topping:

  • Bland brunfarin, mel, kanel og smør med elpisker

Lav og bag kanelsneglene:

  • Skær rouladen i ca. 20 snegle
  • Læg dem på papirmuffinforme, på bagepapir på en bageplade eller i en springform med bagepapir i bunden (der kan være ca. 8 stk i en springform)
  • Fordel toppingen på kanelsneglene
  • Lad sneglene hæve overdækket i 25-35 minutter
  • Tænd ovnen: 180 grader
  • Bag kanelsneglene i ca. 19-20 minutter ved 180 grader (hvis de bages i springform skal springformen stå ovenpå en bageplade og de have ca. 20-22 minutter ved 190-200 grader)
  • Afkøl dem på en bagerist. Spis dem gerne lune!
    kanelsnegle-æble-streusel (1) kanelsnegle-æble-streusel (2) kanelsnegle-æble-streusel (3)

Leave a Reply