Lagkage med lemon curd og blåbær

Sponsoreret af Karen Volf

Jeg har været så heldig at få lov til at eksperimentere med en masse Karen Volf produkter

De lyse lagkagebunde fra Karen Volf er en klassiker og de skulle derfor bruges i mit første Karen Volf projekt.

Denne lækre lagkage blev lavet i anledning af en havefest. Festens deltagere var heldigvis vilde med lagkagen – og alt blev spist!  Kombinationen af de klassiske lagkagebunde, citron, blåbær og flødeskumscreme var altså en stor succes og derfor vil jeg med glæde dele opskriften med andre lagkage-elskere.

Karen Volf lagkage med lemon curd, blåbær-marmelade og friske blåbær - stykker (3)

Lagkage med lemon curd og blåbær – opskrift
Ingredienser – 1 lagkage:

Lemon Curd skal laves dagen inden servering (men kan også købes færdiglavet):
4 citroner (både saft og skal)
4 æg
200 gram sukker
100 gram smør

Sådan gør du: I en gryde blandes sukker, citronsaft og æg. Varm blandingen op under omrøring indtil det bliver cremet. Tag derefter gryden af varmen og tilsæt citronskal og smør. Rør i gryden indtil smørret er smeltet og blandingen er ensartet. Hæld det i en beholder og lad det stå i køleskabet.

Blåbær-marmelade skal laves dagen inden servering:
350 gram frosne blåbær (gerne store blåbær)
Saften fra 1/4 citron
150 gram sukker
evt 1 tsk vaniljesukker
1 pose Melatin (ca. 11 gram) eller lignende til marmelade

Sådan gør du: Opvarm blåbær, citronsaft og sukker. Lad det koge lidt. Tilsæt Melatin og lad marmeladen koge i 2-3 minutter (eller følg posens anvisninger). Tag gryden af varmen og hæld marmeladen i en beholder. Sæt beholderen i køleskabet.

Lagkagebunde, flødeskumscreme og pynt:
2,5 dl fløde 38%
100 gram creme fraiche 18%
20 gram flormelis
1 tsk vaniljesukker
3 stk lyse lagkagebunde fra Karen Volf (en pakke)
Omkring 200-400 gram friske blåbær til pynt

 Pisk fløden til flødeskum. Tilsæt creme fraiche, flormelis og vaniljesukker og pisk det sammen.
Læg lagkagen sammen: Læg en bund på et kagefad. Fordel en god mængde af blåbærmarmeladen på lagkagebunden (du skal ikke bruge det hele) og læg derefter en tredjedel af flødeskumscremen ovenpå. Læg bund nr. 2 på. Fordel noget af lemon curd’en på lagkagebunden (du skal ikke bruge det hele) og læg derefter den næste tredjedel af flødeskumscremen ovenpå. Læg den sidste lagkagebund på. Fordel den sidste tredjedel af flødeskumscremen og pynt med friske blåbær. Stil lagkagen i køleskabet et par timer (hvis det er muligt) og server den!

Karen Volf lagkage med lemon curd, blåbær-marmelade og friske blåbær - stykker (2)

Karen Volf lagkage med lemon curd, blåbær-marmelade og friske blåbær - udenfor 2 Karen Volf lagkage med lemon curd, blåbær-marmelade og friske blåbær - stykker (1)

Leave a Reply