Mad-æbleskiver med fyld

Æbleskiver bør ikke kun spises som en sukkersød dessert med flormelis.

Mine søde veninder og jeg eksperimenterede med æbleskiver fyldt med friske spinatblade, feta og kødstrimler

Der blev lavet og spist massevis af lækre, runde mad-æbleskiver og det var en stor succes!

Denne slags æbleskiver egner sig  fantastisk som forret eller hovedret – du vil blive overrasket!

Denne opskrift er til ære for alle mine feta-elskende veninder som faktisk hellere vil spise disse æbleskiver end søde æbleskiver.

mad æbleskiver madæbleskiver (4) mad æbleskiver madæbleskiver (1)

Mad-æbleskiver med fyld – opskrift:

Ingredienser – ca. 25 stk:

300 gram hvedemel

0,75 tsk. salt

1 tsk. sukker

1 tsk. natron

0,25 tsk bagepulver

3 æg (skal deles i blommer og hvider)

4,5 dl kærnemælk

25 gram rapsolie

Smør til at stegning

Fyld: feta + frisk spinat + f.eks. skinke (+ rød pesto)

Sådan gør du:

Bland mel, salt, sukker, natron og bagepulver i en skål

Skil æggene i blommer og hvider. Stil hviderne til side (de skal først bruges senere)

Rør æggeblommerne sammen med kærnemælken og rapsolien

Rør æggeblomme-blandingen i de tørre ingredienser.

Stil dejen i  køleskabet i en halv times tid

Efter den halve time: pisk æggehviderne og vend æggehvide-massen i dejen

Bag æbleskiverne:

Opvarm æbleskivepanden, og tilsæt lidt smør eller anden fedtstof (f.eks. flydende Becel) i hvert hul.

Fyld dej i hullerne, men ikke helt op til kanten da der skal være plads til fyld og til at vende æbleskiven

Tilsæt det ønskede fyld

Brug træpinde til at vende: Når æbleskivernes kanter begynder at stivne, kan æbleskiverne vendes en halv omgang.

Sørg for at æbleskiverne er bagt på alle sider og server æbleskiverne lune

mad æbleskiver madæbleskiver (9) mad æbleskiver madæbleskiver (2) mad æbleskiver madæbleskiver (7)

Leave a Reply