Manitoba-surdejsboller

Manitoba-surdejsboller – opskrift
Ingredienser – 16-18 boller:
700 gram vand
2 x stykker gær på størrelse med en ært
20 g salt
1 dl surdej
525 g Manitoba-mel
Ca. 500 g Ølandshvede-, hvede- eller speltmel

DAG 1
Udrør gæren i vandet. Tilsæt Surdej og rør det sammen.
Tilsæt melet lidt ad gangen. Rør dejen til en ensartet masse. Lad evt. dejen hvile en 30 minutter inden salt så tilsættes. Tilsæt salt og ælt dejen i nogle minutter (meget gerne på en røremaskine)
Når dejen har en god konsistens og er æltet godt, hældes dejen i et fad/form/boks som overdækkes og  sættes på køl natten over

DAG 2

Tænd varmes op til 250 grader (evt sammen med en bagesten)

Dejen vendes ud på et bord drysset med mel
Dejen skæres/formes til boller (eller eller evt brød)
Bollerne bages i ca. 15-17 minutter, indtil de har en gylden og sprød overflade.
(Efter ca. 8-10 minutter lægges evt. et stykke sølvpapir/stanniol over bollerne)
De skal lyde hule når man banker dem på bunden.

manitoba surdejsboller

Leave a Reply