Muffins med æble og kanel

Lækre, bløde muffins med en smag af jul og en lækker sprød top

Perfekte til efterårets mørke eftermiddage og julens søde tid

Muffins med æble og kanel – opskrift
Ingredienser – 24 muffins:

200 gram smør (skal smeltes)
80 gram maizena majsstivelse (kan erstattes af hvedemel)
500 gram hvedemel
Krydderier: 3 tsk kanel + 1 tsk stødt nelliker + 0,5 tsk kardemomme
1 tsk bagepulver
2 tsk natron
1/3 tsk salt
Saften fra 2 appelsiner
2-3 æbler, skåret i tern
4 æg
200 gram brunfarin
kornene fra en vaniljestang sammen med 1 tsk sukker
110 gram gram tørrede tranebær og/eller tørrede figner, grofthakket

Streusel-topping:

75 gram smør, blødt
110 gram brunfarin
90 gram hvedemel
3 tsk kanel

Sådan gør du:
Afmål de 75 gram smør til streusel-toppingen og lad denne mængde smør stå i stuetemperatur

I en gryde: Smelt smør til muffins-dejen (200 gram). Stil gryden til side.

I en skål: Si majsstivelse, mel, kanel, nelliker, kardemomme, bagepulver, natron og salt sammen. Rør det sammen.

I en anden skål: Bland appelsinsaft og æblestykker

I en tredje skål: Pisk æggene lyse og luftige med elpisker. Tilsæt brunfarin og vaniljekorn/vaniljesukker. Pisk grundigt. Tilsæt smeltet smør og de tørre ingredienser. Pisk igen. Rør appelsinsaft og æblestykker i dejen. Rør tilsidst tranebær- og figenstykker i dejen. Fordel dejen i 24 papirsmuffinforme i en metalmuffinform.

Tænd ovnen: 200 grader

Streusel: Bland den bløde smør med brunfarin, hvedemel og kanel. Rør grundigt indtil blandingen er ensartet. Fordel toppingen på toppen af de 24 muffins.

Bagning: Bag de 24 muffins i 18-20 minutter ved 200 grader (normal ovn)

muffins med æble kanel streusel (9) muffins med æble kanel streusel (13)

Leave a Reply