Nemme koldhævede boller (med surdej)

Det bedste, nemmeste, hurtigste koldhævede surdejsboller som er PERFEKTE til en sen brunch eller en dejlig eftermiddag
Næsten ingen opvask eller rengøring

Nemme koldhævede boller (med surdej) – opskrift
Ingredienser- cirka 25 stk:
1 liter vand (koldt)
10 gram gær
1 dl surdej
4 tsk salt
0,5 dl olie (eller Becel Flydende Original)
Cirka 3 spsk. honning
5 dl grahamsmel
4 dl frø/korn/kerner/lign efter eget valg (jeg har brugt hørfrø, sesamfrø, græskarkerner, solsikkekerner, fibermüsli, Fiber Sund)
15-16 dl hvedemel

Pensling: æg, vand, kaffe eller lign

Sådan gør du:
DAG 1
I en skål: Opløs gæren i vandet.
Tilsæt surdej, salt, olie og honning. Rør rundt i blandingen.
Tilsæt grahamsmel og frø/korn/kerner/gryn og rør
Tilsæt til sidst hvedemel lidt af gangen og rør (jeg brugte æltemaskine) indtil dejen er ensartet.
Stil skålen med dej på køl natten over.

DAG 2:
Stil dejen ud på køkkenborden. Lad dejen stå i skålen i en times tid.
Tænd ovnen: 250 grader (normal ovn)
Med to spiseskeer formes ca. 25 boller som lægges på en bageplade med bagepapir
Pensl bollerne
Drys/tryk evt. solsikkekerner, græskarkerner, gryn eller birkes på toppen af bollerne.
Sæt bagepladen i ovnen, skru ned på 200 grader (normal ovn)
Bag bollerne i ca. 20-22 minutter – de skal være hule når man banker på dem og de skal have en gylden overflade
Giv dem gerne 1-2 minutter ved varmluftsovn i starten og/eller i slutningen af bagningen

Koldhævede surdejsboller opskrift (1) Koldhævede surdejsboller opskrift (5) Koldhævede surdejsboller opskrift (7)

Leave a Reply