Perfekt granola med banan

Min yndlingstopping til skyr eller grød er denne granola med banan.

Neml og sund opskrift, men granolaen bliver alligevel sprød og chunky – helt perfekt

Granola med banan – opskrift

Ingredienser:

300 gram havregryn
230-240 gram moden banan (cirka 2,5 – 3 bananer)
Mindst 25 gram flydende honning
Evt. lidt kanel
Evt. lidt mandler, nødder, græskarkerner, tørrede tranebær, rosiner, tørrede daddelstykker, kokosflager, tørrede frugtstykker og lign.

Sådan gør du:

Tænd ovnen: 190 grader (normal ovn)

I en dyb tallerken: Mos bananer

I en skål: Bland most banan og havregryn med en ske

Tilsæt honning og rør

Læg blandingen på en bageplade beklædt med bagepapir

Drys/fordel evt. lidt mandler, nødder, græskarkerner, tørrede tranebær, rosiner, tørrede daddelstykker, kokosflager, tørrede frugtstykker og/eller lign. henover blandingen

Sæt bagepladen i ovnen og bag granolaen i ca. 20-30 minutter. Efter 10 minutter vendes, spredes og fordeles granolaen med en grydeske/paletkniv. Det er vigtig at vende granolaen rundt på bagepladen i løbet af bagetiden (3-4 gange), således at det hele bliver sprødt og lækkert.

 

banangranola og hindbær (7)

Leave a Reply