Rabarberkage med jordbær, hvid chokolade og hasselnødder

Vi huggede rabarber fra naboens have. Og det blev til den lækreste kage. Den perfekte forårs-/sommerdessert. En lækker crumble-lignende-kage med syrlige rabarber, søde jordbær, lækker hvid chokolade, blød marcipan og sprøde hasselnødder.

Den kan serveres lige efter bagning eller gemmes i køleskab til servering næste dag. Den skal serveres med creme fraiche, efter min mening – men vaniljecreme eller vaniljeis kunne nok også være et ret lækkert alternativ

Rabarberkage med jordbær, hvid chokolade og hasselnødder – opskrift
Ingredienser – 1 kage (ca. 22 cm i diameter)

225 gram smør
25 gram brun farin
100 gram sukker
1 tsk vaniljesukker
300 gram mel
1 tsk bagepulver
80 gram grofthakket marcipan
50-70 gram hasselnødder
70 gram hvid chokolade
250-300 gram friske rabarber
100 gram frosne jordbær

Sådan gør du:

Smelt smør.
Rør smeltet smør, brun farin, sukker og vaniljesukker sammen i en skål med en elpisker.
Tilsæt mel, bagepulver og grofthakket marcipan og rør igen.
Find en spring form (ca. 22 cm i diameter) og beklæd bunden med bagepapir.
Smør evt siderne af formen.
Læg 2/3-del af dejen i bunden af springformen. Tryk dejen ned i formen.
Vask rabarberne.
Skær dem i stykker.
Skær de frosne jordbær i mindre stykker
(ja, det er muligt og faktisk meget nemt med en skarp kniv).
Hak den hvide chokolade i små stykker.
Læg rabarberstykkerne ovenpå dejen i springformen.
Fordel ligeledes jordbærstykkerne og den hvide chokolade.
Læg resten af dejen ovenpå.
Fordel grofthakkede hasselnødder på toppen af kagen
Pres dem ned i dejen

Kagen bages derefter i ovnen ved 175  grader i 40-45 minutter

Den kan serveres lun sammen med kold creme fraiche – MEN den smager altså virkelig også lækkert i kold tilstand. Overvej derfor denne fremgangsmåde: bag kagen dagen inden servering, sæt den i køleskabet natten over og server den kold og lækker sammen med creme fraiche

rabarber jordbær crumble kage (3)rabarber jordbær crumble kage (8)rabarber jordbær crumble kage (2)

Leave a Reply