Rødbedeboller

Her er opskriften på min moders rødbedeboller.

Hvorfor lave dem? De smager godt. De har en flot farve. De bliver aldrig tørre. De er lidt sunde. En bolle indeholder 20 gram rødbede. De indeholder fuldkorn og sunde kerner og frø. De er velegnet til at spise friskbagte, men også velegnet til frysning og optøning. De har en skøn struktur og en skøn konsistens.  De er altså bare virkelig gode. Tak til mor for denne opskrift!

Mors rødbedeboller – opskrift

Ingredienser – 20 store boller:

50 gram gær
6 dl vand
1 spsk salt
2 spsk sirup
120 gram solsikkekerner
50 gram sesamfrø
50 gram hørfrø
400 gram revet rødbede
450 gram fuldkornshvedemel
Ca. 650 gram hvedemel

Pensling: kaffe

Sådan gør du:

Bland vand, gær og salt

Tilsæt sirup, kerner, frø og revet rødbede

Rør fuldkornsmelet i

Tilsæt tilsidst hvedemel og ælt dejen (gerne med røre-/ælte-/køkkenmaskine i ca. 15 minutter). Dejen skal være lidt fugtig

Dejen hæver overdækket i skålen i 1 time

Derefter æltes dejen igen (ca. 3 minutter med køkkenmaskine)

Med hænderne og en grydeske formes dejen til 20 store boller som sættes på på en bageplade med bagepapir

Bollerne skal så hæve overdækket  i 20 minutter inden de bages

Tænd ovnen: 250 grader (varmluft)

Pensl bollerne med kaffe

Bag bollerne i 5 minutter og skru derefter ned til 200 grader. Bag dem ved 200 grader i 10 minutter

Tag bollerne ud og afkøl dem på en bagerist

mors rødbedeboller (3) mors rødbedeboller (4) mors rødbedeboller (1)

Leave a Reply