Rustikke pølsehorn

I efterårsferien 2014 var jeg 7 dage i Spanien med 4 dejlige veninder

DERFOR følte jeg mig nødsaget til at bage et eller andet til turen derned

Jeg blev enig med mig selv om at der ikke fandtes noget bedre rejsemad end pølsehorn med MASSER af ketchup

pølsehorn in the making collage

Pølsehorn – opskrift

Ingredienser – 10 stk:
25 g gær
1 dl kærnemælk
0,5 dl olie
0,75 tsk salt
15 gram sukker
0,5 dl yoghurt eller lign.
1 æg
50 gram grahamsmel
280-300 gram hvedemel

Fyld:
Kyllingepølser
Ketchup
Evt. tørret basilikum
1 æg til pensling
Sesamfrø

Sådan gør du:

Lun kærnemælken i en lille gryde indtil mælken er lillefingervarmt
I en skål: Smuldr gæren i og tilsæt den lune mælk.
Tilsæt olie, salt og sukker
Tilsæt yoghurt og æg og rør det godt sammen
Tilsæt grahamsmel og derefter hvedemel lidt ad gangen under omrøring.
Ælt dejen. Dejen må ikke være klistret.
Overdæk skålen og stil dejen til hævning på køkkenbordet i ca. en time
Efter hævning: Rul dejen ud i en cirkel.
Skær cirklen over på midten og lav hver halv-cirkel til 5 trekanter (se billederne)
Smør trekanterne med masser af ketchup
Læg en (kyllinge-)pølse hver trekant i den brede ende af trekanten (se billederne)
Drys evt. trekanterne med tørret basilikum
Rul trekanterne til horn (ødelæg ikke dejen – brug dine fingerspidser, ikke dine negle) og lad dem hæve i ca. 30 minutter
Efter hævning: Tænd en ovn på 200 grader (varmluft)
Pensl pølsehornene med sammenpisket æg, snit evt. toppen af hornene (se billederne), drys med sesamfrø.
Bag dem ved 210-220 grader i ca. 12 minutter: først varmluftsovn i 4 minutter. Derefter normal-ovn i 8 minutter. Læg evt. et stykke stanniol over pølsehornene halvvejs i bagningen.
Mine pølsehorn på billederne fik liiiidt for meget varmluft… ups

pølsehorn (1) pølsehorn (6) pølsehorn (5) pølsehorn (4) pølsehorn (2)

Leave a Reply