Surdejsboller med maltmel

Opskrift – Surdejsboller med maltmel

Ingredienser – ca. 20 boller:

4 x stykker gær som hver er på størrelse med en ært

900 gram lunkent vand

2 dl surdej

20 gram sukker/brun farin

10 gram maltmel

500 gram fuldkornshvedemel

Ca. 875 gram hvedemel

30 gram salt

DAG 1
I en røreskål: Udrør gæren i vandet.
Tilsæt sukker/brunfarin og surdej og rør det sammen.
Tilsæt maltmel og derefter resten af melet lidt ad gangen. Rør dejen sammen.
Tilsæt salt.
Dejen æltes i ca. 8 minutter på en røremaskine (eller i hånden hvis du ikke har andre muligheder)
Skålen sættes derefter på køl natten over

DAG 2
Tænd ovnen: 250 grader

Tag dejen tages ud af køleskabet.
Dejen vendes ud på et bord drysset med mel
Dejen skæres til boller (hver klump dej skal veje ca. 120-125 gram)
Bollerne drysses med hvedemel (og evt. rugflager eller lign)
De bages i 16-18 minutter ved 250 grader
De skal have en mørk og sprød overflade og de skal lyde hule når man banker dem på bunden.
Bollerne afkøles på en rist

Surdejsboller maltboller maltmel peanut butter nutella

Leave a Reply