Surdejsboller med rugmel

Surdejsboller med rugmel – opskrift
Ingredienser – 10 boller (eller 2 små brød):
500 gram vand
1 stykke gær som hver er på størrelse med en ært
2 dl surdej
13 gram salt
200 gram rugmel
ca. 425 gram hvedemel

Sådan gør du:

1. DAG:

Vand og gær blandes i en stor skål. Surdej røres i.

Hæld rugmel og hvedemel i skålen lidt ad gangen og rør dejen til en ensartet masse. Den klistrede dej røres grundigt på røremaskine. Lad evt. dejen hvile en 30 minutter inden salt tilsættes.

Tilsæt salt og ælt dejen ved høj hastighed på røremaskinen. Dejen skal helst slippe skålens sider.

Dejen tages straks derefter op og lægges i en firkantet boks/beholder/fad, som dækkes med låg eller lignende. Dejen sættes så på køl natten over

2. DAG: 

Tænd ovnen på 250 grader (evt med en bagesten) og vent til den er klar

Hæld så dejen ud på en hvedemels- og rugmelsdrysset bordplade. Skær ca 10 boller af dejen. Sæt dem på bagepapir. Drys bollerne med rugmel. Bollerne bages straks i ca. 20 min ved 250 grader

rugboller surdejsboller surdej (8) rugboller surdejsboller surdej (3) rugboller surdejsboller surdej (4)rugboller surdejsboller surdej

Leave a Reply