Surdejspizza med spinat og tomat

Opskrift – Surdejspizza med spinat, tomat, mozzarella og pinjekerner

Ingredienser – 4-6 pizzaer (til 4 personer):

20 gram gær
3 dl koldt vand
30 gram olivenolie
0,5 dl surdej
20 gram salt
5 gram sukker
210 gram fint durummel
Ca. 310 gram pizzamel / type “00”
+ Spinat (frossen eller frisk), frisk tomat, mozzarella, pinjekerner, evt. hvidløg, oregano

Sådan gør du:

Opløs gæren i vandet

Tilsæt olie, surdej og sukker. Rør (jeg brugte æltemaskine)

Tilsæt durummel og rør igen.

Tilsæt pizzamelet lidt ad gangen (dejen skal kunne slippe skålen – men være stadig lidt klistret)

Lad blandingen hvile lidt (15-30 min)

Tilsæt salt og ælt dejen

Læg dejen på et meldrysset bord og del dejen i 4-6 stykker. Dejklumperne må gerne ligge overdækket i lidt tid, indtil de skal bruges

Form eller rul hvert stykke til en tynd pizzabund.

Varm spinatblade eller frossen spinat i gryde. Tilføj lidt salt

Tænd ovnen på 250 grader – normal ovn (sæt gerne en bagesten med i ovnen)

Læg spinat på pizzaen

Læg/hæld/drys/tilføj mozzarella, frisk tomat, pinjekerner og andet ønsket fyld på pizzabunden.

Bag hver pizza i cirka 5-10 minutter (alt efter hvor meget fyld der er på)

Tag pizzaen ud. Drys eventuelt med oregano, server og spis

surdejspizza (15)surdejspizza (1)surdejspizza (9) surdejspizza (13) surdejspizza (7) surdejspizza (3)

Leave a Reply