Surdejspizza

Jeg får skønne damer på besøg i morgen og jeg har lovet dem en masse lækre luksus-pizzaer inden vi gør os lækre og drikker os fulde i hvidvin og drinks. Pizza er nemt og og lækkert og praktisk og hurtigt og perfekt til forfest.

Du kan evt. også lave koldhævning af dejen. Koldhævningen gør hele pizza-processen lidt nemmere, da du bare kan lave dejen aftenen inden du får gæster. Brug kun en lille smule gær! På dagen skal du bare tage dejen ud af køleskabet, dele dejen i 5 stykker, lade dem hæve lidt og så rulle dem tyndt ud. Det betyder at du har masser af tid til at gå i bad, lægge neglelak, finde tøj, have tøjkrise, lave velkomstdrinks, dække bord og hvad du ellers skal nå.

surdejspizza collage

Opskrift – Surdejspizzaer

Ingredienser – 4-6 pizzaer (til 4 personer):

13 gram gær
3 dl koldt vand
30 gram olivenolie
0,5 dl surdej
20 gram salt
5 gram sukker
210 gram fint durummel
Ca. 310 gram pizzamel / type “00”
+ Tomatsovs, fyld, ost, oregano

Sådan gør du:

Opløs gæren i vandet

Tilsæt olie, surdej og sukker. Rør (jeg brugte æltemaskine)

Tilsæt durummel og rør igen.

Tilsæt pizzamelet lidt ad gangen (dejen skal kunne slippe skålen – men være stadig lidt klistret)

Lad blandingen hvile lidt (15-30 min)

Tilsæt salt og ælt dejen

Læg dejen på et meldrysset bord og del dejen i 4-6 stykker. Dejklumperne må gerne ligge overdækket i lidt tid, indtil de skal bruges

Form eller rul hvert stykke til en tynd pizzabund.

 Tænd ovnen på 250 grader  (sæt gerne en bagesten med i ovnen)

Læg/hæld/drys/tilføj fyld på pizzabunden.

Bag hver pizza i cirka 5-10 minutter (alt efter hvor meget fyld der er på)

Tag pizzaen ud og drys eventuelt med oregano –  eller fordel salat og serrano over pizzaen

surdejspizza pizza opskrift collage

Leave a Reply